Acasă Actualitate VIDEO//Robert Steinmetz despre situația de la Sinagoga din Fălticeni: S-a prăbușit peretele...

VIDEO//Robert Steinmetz despre situația de la Sinagoga din Fălticeni: S-a prăbușit peretele de nord, cel mai expus la intemperii. Am făcut toate demersurile pentru începerea reabilitării clădirii


Intră acum și în grupul de

Președintele Comunității Evreiești din Fălticeni, Robert Steinmetz a declarat, joi, că vor fi luate măsuri rapide după prăbușirea peretelui de nord al Sinagogii.

„Este o zi foarte tristă mai ales că am făcut toate demersurile pentru începerea reabilitării clădirii. Am dat drumul la acte și la tot ce trebuia să renovăm clădirea asta”, a spus Steinmetz.



El a menționat că peretele care s-a prăbușit este cel mai expus.

„Este peretele de nord care a acumulat cea mai multă umezeală. Chiar nu ne-am așteptat să pățim așa ceva înainte de a ne apuca de reconstrucție”, a menționat Steinmetz.

Sinagoga din Falticeni a început să se prăbușească

Sinagoga din Falticeni a început să se prăbușească

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 10 iunie 2021

El a spus că această clădire datează de la 1852.

„La 1795 a fost făcută inițial din lemn. În urma unui incendiu a fost reconstruită din cărămidă și piatră în 1852”, a menționat Steinmetz.

El a precizat că se vor lua măsuri ca să nu fie probleme în continuare.

„Căutăm să luăm măsuri urgente ca să nu fie probleme, mai ales că este lângă școală. Căutăm să luăm măsuri să nu avem probleme. Vom lua măsuri să nu se prăbușescă mai mult”, a mai declarat Steinmetz.

El a spus că, practic, sinagoga este în conservare și că ultimul eveniment s-a făcut în interior în 2019.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version