Meteorologii prognozează un sfârșit de săptămână cu ploi torențiale, vânt puternic și descărcări electrice. Local va fi și grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 11 iunie, o atenționare meteo cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează și județul Suceava, în special zona de munte.

Potrivit sursei citate, în intervalul 11 iunie (ora 12:00) – 13 iunie (ora 23:00) vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp.

loading...