În spitalele din județul Suceava rămân internați 26 pacienți Covid-19, dintre care șapte au forme grave sau severe ale bolii


Intră acum și în grupul de

În spitelele din județul Suceava sunt internați 26 pacienți Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 12, a anunțat sâmbătă, 12 iunie, Prefectura Suceava. În același timp, numărul sucevenilor declarați vindecați de Covid-19 a ajuns la 22.995.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 5 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 5 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 496 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 17 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 7 pacienți sunt în zona tampon și 472 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 17 pacienți diagnosticați Covid-19:

11 prezintă forme medii ale bolii;

5 prezintă forme severe;

1 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 355 paturi libere, din care 90 pentru pacienți Covid-19, 235 în sectorul non-Covid și 30 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 13 paturi pentru pacienți Covid, sunt 32 ventilatoare libere, din care 14 pentru pacienții Covid-19, și 18 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (prezentând forme medii), 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 22 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 0 pacienți, 2 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 1, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (2 forme ușoare, 1 forme medii și 1 cu forme grave), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 23 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 2 pacienți diagnosticați cu Covid-19, cu forme medii și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 172 de locuri libere Covid și 53 locuri pentru zona tampon.


Intră acum și în grupul de