În spitalele din județul Suceava rămân internați 27 pacienți Covid-19, dintre care opt au forme grave sau severe ale bolii

În spitelele din județul Suceava sunt internați 27 pacienți Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 18, a anunțat luni, 14 iunie, Prefectura Suceava. În același timp, numărul sucevenilor declarați vindecați de Covid-19 a ajuns la 22.997.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate două persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externată o persoană declarată vindecată.

Din totalul celor 504 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 18 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 12 pacienți sunt în zona tampon și 474 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 18 pacienți diagnosticați Covid-19:

  • 12 prezintă forme medii ale bolii;
  • 5 prezintă forme severe;
  • 1 prezintă forme grave și este internat în secția ATI (ventilat non – invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 338 paturi libere, din care 88 pentru pacienți Covid-19, 225 în sectorul non-Covid și 25 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 13 paturi pentru pacienți Covid, sunt 30 ventilatoare libere, din care 13 pentru pacienții Covid-19, și 17 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (prezentând forme medii), 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 22 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 0 pacienți, 2 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (2 cu forme ușoare, 1 forme medii și 1 cu forme grave), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 23 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 2 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (prezentând forme medii), și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 170 de locuri libere Covid și 39 locuri pentru zona tampon.

loading...