Cod portocaliu de inundații pe râul Moldova, dar și cod galben de inundații pe râurile Bistrița, Suceava și Siret


Intră acum și în grupul de

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor a emis, marți, avertizări cod portocaliu și cod galben pe cursuri de apă din județul Suceava.

Hidrologii prognozează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APӐRARE.

Codul galben de inundații este valabil de marți de la ora 12:00 până joi la ora 24:00 fiind vizate bazinele hidrografice Bistriţa (judeţele: Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău), Moldova (judeţele: Suceava şi Neamţ), Suceava (judeţul Suceava), dar și Siret respectiv – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Suceava (judeţele: Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi.

Totodată, a fost emis și un cod portocaliul valabil de marți de la ora 14:00 până joi la ora 12:00 pe râurile din bazinul hidrografic Moldova, cu afluenţii aferenţi sectorului aval S.H Gura Humorului în judeţele: Suceava şi Neamţ.


Intră acum și în grupul de