Consiliul Județean Suceava va organiza în acest al Luna Diasporei, a anunțat de la Putna vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă, care a participat, marți, la Mănăstirea Putna, la debutul manifestărilor prin care se marchează împlinirea a 150 de ani de la Serbarea de la Putna ce a fost un moment major în afirmarea identității românilor, a declarat că în acest an se va relua organizarea proiectului deja consacrat „Luna Diasporei”.

El a menționat că proiectul „Luna Diasporei” va debuta la 1 august și se va derula pe tot parcursul lunii august.

„Îi invităm pe cei din diaspora alături de suceveni și turiști la evenimentele organizate în mod tradițional de CJ Suceava, cum ar fi Festivalul Medieval, Festivalul Național al Păstrăvului sau pelerinajele legate de sărbătorea Adormirea Maicii Domnului, dar și la întâlniri cu probleme specifice celor din diaspora cum ar fi cele privind problematica copiilor cu părinți plecați în străinătate sau prezentarea oportunităților de finanțare pentru proiecte ce pot fi implementate de cei care revin în județ”, a declarat Niculai Barbă.

Totodată, vicepreședintele Barbă a spus că pe lângă acțiunea permanentă a CJ Suceava de a prelua probleme ale celor din diaspora, în Luna Diasporei se vor purta discuții legate de problematica specifică fiecăruia dintre cei care se adresează CJ Suceava.

„Majoritatea evenimentelor vor fi transmise și online pentru că sunt mulți suceveni care nu vor putea fi prezenți, dar care doresc să fie la curent cu aceste activități. Participarea va fi  interactivă astfel încât aceștia să-și poată spune punctele de vedere”, a subliniat vicepreședintele CJ Suceava.

El a subliniat că, în acest an, evenimentele programate prin proiectul „Luna Diasporei” se vor desfășura sub egida marelui eveniment de aniversare a 150 de ani de la Serbarea de la Putna și că multe manifestări vor fi organizate în Putna, cele mai importante la mijlocul lunii august, culminând cu 15 august când se sărbătorește și hramul mănăstirii.

Potrivit lui Niculai Barbă, CJ Suceava va asigura participarea la evenimentele organizate la Putna a reprezentanților comunităților istorice de români din afara granițelor țării, iar împreună cu ASCOR Suceava și alte ONG-uri/entități interesate,va realiza pelerinaje  pedestru și cu bicicletele pe traseele Sucevița-Putna, Moldovita-Putna și Ciprian Porumbescu-Putna.

„Ne dorim ca cei din diaspora să participe la cât mai multe din evenimentele organizate de CJ Suceava să-i vedem împreună la manifestări alături de suceveni și de turiștii care vin să viziteze județul”, a mai spus Niculai Barbă.


Intră acum și în grupul de