Primarul Ion Lungu spune că în cartierul Ițcani se fac investiții de 6 milioane de euro și vor fi modernizate și câteva străzi: Odată cu darea în funcțiune a acestor investiții se va schimba în bine cartierul Ițcani

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că în acest moment sunt în curs de execuție 3 investiții importante în Cartierul Ițcani, iar una este în curs de aprobare.

El a spus că în ceea ce privește investițiile în curs de execuție se lucrează la Centrul Multifuncțional unde se va amenaja și sediul Primăriei din Ițcani și că acum este în faza de reabilitate fosta clădire a Cinematografului Ițcani precum și extinderea la parter și la etaj, la parter cinematograf cu 200 de locuri și la etaj spații cu diverse destinații pentru funcționarea sediului primăriei, spații amenajate 1.156 mp din care 826 mp parter și 329 mp etaj.

Primarul a menționat că valoarea lucrărilor este de 6.425.130,49 lei și că până la sfârșitul anului va fi finalizată clădirea urmând a fi montate apoi dotările.

În cee ce privește modernizarea Ștrandului Ițcani, Ion Lungu spune că acesta ar urma să devină funcțional anul viitor, valoarea investiției fiind de 12.628.305,8 lei.

„Practic construim un ștrand nou. Vom realiza un bazin cu apă încălzită, de 1.250 mp, un bazin cu apa sărată, cu o suprafață de 250 mp, un bazin pentru copii, cu o suprafață de 430 mp, un spațiu de joacă pentru copii, pe o suprafață de 200 mp, o platforma pentru șezlonguri, cu o suprafață de 700 mp, două plaje cu nisip, pe o suprafață de 1.200 mp”, a arătat Ion Lungu.

O a treia investiție este cea a unei noi grădinițe care se ridică în curtea Școlii Generale Nr. 7, având 4 săli de clasă.

Valoarea lucrărilor este de 2.980.950 lei, clădirea urmând a fi finalizată până la sfârșitul anului.

El a mai spus că un proiect în curs de aprobare pe fonduri europene 2021-2027 este cel referitor la modernizarea Stadionului de la Ițcani precizând că proiectul tehnic a fost elaborat, autorizația de construire a fost emisă, iar fișa de proiect este depusă la Agenția de Dezvoltare Nord-Est.

Proiectul presupune realizarea unui teren de sport cu suprafață artificială, reabilitarea instalațiilor de utilități, construirea unei clădiri pentru vestiare, precum și amenajarea unei parcări.

Ion Lungu aTotodată sunt prinse la modernizare patru străzi din preajma stadionului, respectiv: Stadionului, Depoului, Eraclie Porumbescu, 28 Noiembrie.

„Pe lângă acestea, în acest an vom demara modernizarea străzilor Dragomirna, Vasile Lupu și Decebal, din partea nouă a cartierului. Cartierul Ițcani este o prioritate pentru municipalitate la capitolul investiții. Odată cu darea în funcțiune a acestor investiții se va schimba în bine cartierul Ițcani”, a declarat Ion Lungu.

loading...