ISJ Suceava: 30 de elevi suceveni vor susține probele Evaluării Naționale în condiții speciale. Aceștia au deficiențe de auz sau de vedere, ADHD, TSI, TSA sau diabet zaharat


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a anunțat, joi, că în județul Suceava sunt înscriși pentru a susține aceste probe un număr de 4994 elevi, iar examenul va fi organizat în 152 de centre de examen.

Pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite trei Centre zonale de evaluare: Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava și Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava.

 Probele scrise ale Examenului de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a vor avea loc în zilele de 22 iunie 2021, la Limba și literatura română și 24 iunie 2021, la Matematică.

În vederea asigurării condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu tulburări de învățare, procedurile de examen au fost adaptate pentru 30 de elevi.

Astfel, pentru opt elevi cu deficiențe de auz, care susțin probele de examen se va asigura prezența unui interpret mimico-gestual și cu mărirea timpului destinat redactării lucrării cu o oră.

Un elev cu deficiențe de vedere va susține probele de examen cu mărirea timpului destinat redactării lucrării cu o oră, iar un elev cu ADHD – sindrom hiperchinetic cu deficit de atenție, care susține probele de examen sub supravegherea unui cadru didactic desemnat într-o sală separată și cu mărirea timpului destinat redactării lucrării cu o oră,

Vor fi măsuri speciale pentru 16 elevi cu TSI – tulburări specifice de învățare, dintre care 12 elevi susțin probele de examen cu mărirea timpului destinat redactării lucrării cu o oră, un elev susține probele de examen cu mărirea timpului destinat redactării lucrării cu 2 ore,  doi elevi susțin probele de examen într-o sală separată prin dictarea conținutului lucrării scrise către un profesor asistent, un elev susține probele de examen într-o sală separată prin citirea subiectelor cu voce tare de către un profesor asistent, pe rând, în ordinea în care se elaborează lucrarea,

Doi elevi cu TSA – tulburări din spectrul autist vor susține probele de examen  sub supravegherea unor cadre didactice desemnate, în săli separate și cu mărirea timpului destinat redactării lucrării cu 2 ore pentru unul dintre ei.

Alți doi elevi cu diabet zaharat vor susține probele de examen în săli separate,  supravegheați medical.


Intră acum și în grupul de