Gheorghe Flutur anunță că s-au deschis ofertele pentru proiectarea Spitalului de Copii și Spitalului de Boli Infecțioase din Suceava și transmite USV întregul sprijin pentru Facultatea de Medicină


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a participat, joi seara, la festivitatea de absolvire a promoției 2021 a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava  a transmis că autoritățile județene sucevene sunt mereu alături de USV și că acum, mai mult, când urmează să fie înființată Facultatea de Medicină din Suceava.

Flutur i-a felicitat pe absolvenți că au avut șansa să fie studenți ai acestei prestigioase universități.

El a spus că răspunsul USV la provocarea pandemiei este Facultatea de Medicină.

„Viața ne-a arătat în ultima perioadă că investițiile în sănătate trebuie să fie pe primul plan și ele trebuie să înceapă cu resursa umană”, a arătat acesta.

Președintele Flutur a ținut să sublinieze că atât el cât și managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, vor fi alături de USV în acest demers pentru Facultatea de Medicină și a adăugat că nu poate uita că USV a fost prima instituție care a pus la dispoziție echipamentul RT-PCR pentru efectuarea de teste pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 la SJU Suceava.

El a anunțat că joi s-au deschis plicurile pentru licitațiile pentru realizarea proiectelor tehnice pentru cele două mari obiective de 125 de milioane de euro, Spitalul de Copii și Spitalul de Boli Infecțioase, fiind analizate acum cinci oferte.

„Asta înseamnă în continuare dezvoltare a bazei medicale unde dumneavoastră, profesorii, medicii, puteți să vă afirmați, ca să răspundem așteptărilor populației”, a spus Flutur.

El a subliniat că autoritățile județene vor continua parteneriatul cu USV și a menționat că acest parteneriat a prins contur și în parcurile industriale de la Suceava și Siret.


Intră acum și în grupul de