Cod portocaliu de ploi abundente pentru județul Suceava până duminică seara


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, mai multe avertizări cod galben și cod portocaliu vizând ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică de sâmbătă dimineața de la ora 10:00 până duminică seara la ora 23:00.

Astfel, până sâmbătă seara, în județul Suceava sunt două avertizări, una cod galben pentru partea de est a județului, iar una cod portocaliu pentru jumătatea vestică, urmând ca de sâmbătă noaptea până duminică la ora 23:00 întreg județul să fie sub avertizare cod portocaliu.

Potrivit ANM, până sâmbătă la ora 23:00 în jumătatea de est a ţării va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică.  În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

De sâmbătă de la ora 12:00 până la ora 23:00 în județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și în zona de munte a județelor Suceava, Neamț  și Argeș va ploua abundent. În județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

Ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova.

De sâmbătă de la ora 23:00 până duminică, 20 iunie, ora 23:00 este emis cod portocaliu de ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

Astfel, în județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.


Intră acum și în grupul de