Cod galben de caniculă până vineri în județul Suceava. În zona de munte a județului se așteaptă marți după amiaza furtuni


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, mai multe avertizări cod galben pentru județul Suceava, atât de caniculă cât și de instabilitate atmosferică accentuată.

Astfel, pentru marți după amiaza, între orele 12:00-22:00 a fost emis un cod galben pentru zona de munte a județului Suceava.

Astfel, în intervalul menționat, în zonele de munte, în Oltenia, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Meteorologii arată că astfel de fenomene vor fi pe alocuri și în restul țării.

ANM a emis și un cod galbe de val de căldură, caniculă și disconfort termic valabil în zilele de 23, 24 și 25 iunie

În intervalul menționat valul de căldură va cuprinde treptat toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Miercuri (23 iunie), va fi caniculă în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, iar joi și vineri (24 și 25 iunie) în toate regiunile. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).

Meteorologii notează că îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, la deal și la munte, mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.


Intră acum și în grupul de