ISJ Suceava: 249 de absolvenți de gimnaziu au absentat, marți, la proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat, marți, într-un comunicat de presă, că la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a din sesiunea 2021 au fost prezenți 4745 de candidați, iar 249 au absentat.

Conform ISJ Suceava, niciun candidat nu a fost eliminat, iar 

subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, cea la matematică, va avea loc joi, 24 iunie, iar primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

„Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută”, precizează ISJ Suceava.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

„Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină  sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, programată în perioada 5 – 12 iulie, precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie). Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021”, menționează ISJ Suceava.

Probele scrise ale Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a se susțin în 152 de centre de examen din județul Suceava, iar lucrările candidaților vor fi evaluate evaluate în trei Centre zonale de evaluare, respectiv la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava și la Școala Gimnazială”Ion Creangă” Suceava.

(LB)

loading...