(VIDEO-FOTO)Jandarmi cu făclii, militari, măicuțe și sute de preoți în procesiunea cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Mii de suceveni au ieșit pe străzi pentru a întâmpina cortegiul


Intră acum și în grupul de

Procesiunea cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, prima organizată de când IPS Calinic este Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a avut în acest an o abordare nouă, fiind mai ordonată decât cele organizate în ultimii ani.

Mii de suceveni au ieșit pe străzi în acest an în așteptarea cortegiului care transporta moaștele Sf. Ioan cel Nou în procesiune.

De această dată, procesiunea a fost deschisă de un grup de tineri în costume populare care purtau icoana Sf. Ioan cel Nou de la Suceava și prapuri, fiind urmat de un pluton de militari, urmat de câteva zeci de călugărițe, sute de preoți, iar în final erau purtate moaștele Sf. Ioan cel Nou încadrate de polițiști locali și jandarmi cu torțe.

În spatele raclei cu sfintele moaște au mers credincioșii, fiind încadrați de forțe de ordine.

Procesiunea cu Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava de Sânziene

Procesiunea cu Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava de Sânziene – in premiera pe 22 Iunie in loc de 24 Iunie.

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 22 iunie 2021

 Este pentru prima dată când procesiunea cu moaștele Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou se desfășoară cu două zile în avans față de ziua de 24 iunie când este prăznuit acest sfânt.

Racla cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a fost scoasă pentru închinare, marți dimineața, în curtea mănăstirii Sf. Ioan cel Nou.

Slujba Acatistului Sf. M. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava și scoaterea Sfintelor Moaște pentru închinare au fost oficiate de un sobor de preoți în frunte cu PS Damaschin Dorneanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

PS Damaschin a vorbit și despre modul în care moaștele Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou au fost aduse la Suceava, dar și de vremurile din perioada comunistă când pelerinajele și procesiunea cu moaștele Sfântului erau reduse, dar că și anul trecut a fost un pelerinaj redus.

Ierarhul a arătat că anul acesta este un început „înnoitor și îmbogățitor” față de anii precedenți și că din acest motiv, cu binecuvântarea IPS Calinic, sfinții părinți au pregătit pentru perioada 22-25 iunie un program frumos, bogat, ca semn al dragostei față de Sf. M.Mc. Ioan cel Nou și ca semn de recunoștință pentru toată ocrotirea pe care a dat-o față de catedrala arhiepiscopală, față de eparhie și față de Moldova și față de țară.

„Vă primim cu drag, pe dumneavoastră sucevenii, dar și pe dumneavoastră pelerinii și în rugăm pe Sf. M. Mc. Ioan cel Nou să primească dragoste fiecăruia, osteneala fiecăruia, rugăciunea dumneavoastră, lacrima dumneavoastră și inima dumneavoastră bună și să plecați de aici frumoși, luminoși și încredințați că Sf. M. Mc. Ioan cel Nou nu ne-a lăsat și nu ne va lăsa pe noi ”, a spus PS Damaschin.


Intră acum și în grupul de