VIDEO // Mai multe gospodării din satul Dârmoxa au fost inundate după revărsarea Pârâul Păltiniș


Intră acum și în grupul de

Mai multe gospodării de pe raza satului Dârmoxa, orașul Broșteni au fost inundate după ce marți seara, 22 iunie, Pârâul Păltiniș a crescut în debit și s-a revărsat ca urmare a ploilor abundente din ultima perioadă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, apele au inundat trei gospodării, adică locuințele, curțile și construcțiile anexe.

Pârâul Păltiniș. Sursa: Primăria Orașului Broșteni

Alin Găleată a precizat că apa s-a retras din două gospodării, construite în pantă, iar pompierii militari și lucrătorii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Broșteni au intervenit cu motopompe și utilaje pentru evacuarea apei din a treia gospodărie, aceasta fiind amplasată pe o suprafață mai plană.

Apa a fost evacuată din locuință, din anexele gospodărești și din curte, de pe o suprafață totală de aproximativ 800 de metri pătrați.

Viitură în satul Dârmoxa.

Ca urmare a precipitațiilor căzute astăzi,22 iunie 2021, pe versanții din apropierea satului Dârmoxa , s-a produs o viitură foarte puternică, care a afectat câteva gospodării din sat. Au fost înregistrate pagube materiale foarte mari la gospodăriile afectate, dar nu sau înregistrat animale moarte sau pierderi de vieți omenești. A fost distrus în mai multe locuri drumul care leagă satul Dârmoxa de satul Păltiniș. La fața locului s-a deplasat primarul și viceprimarul orașului Broșteni, membri ai SVSU Broșteni, militari de la Unitatea ISU din comuna Crucea. De la Primăria Broșteni a fost aduse camionul și Caterpilarul pentru intervenție la albia pârâului.

Publicată de Primaria Orasului Brosteni pe Marţi, 22 iunie 2021

Citiți și: Pericolul inundațiilor rămâne pe râurile Suceava, Moldova și Bistrița


Intră acum și în grupul de