Primarul Ion Lungu cere anularea gratuității elevilor pe transportul public pe perioada vacanței de vară: Guvernul nu decontează cheltuielile așa cum era stabilit inițial


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că va propune anularea acordării de gratuitate pentru transportul public pentru elevi pe perioada vacanței de vară din cauză că Guvernul nu mai decontează fondurile alocate de administrațiile publice locale așa cum s-a stabilit inițial.

Primarul a spus că, săptămâna trecută, Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență prin care stabilește că finanțarea transportului gratuit pentru elevi este suportată de la bugetele locale și că aceste cheltuieli nu sunt decontate.

În aceste condiții, primarul a spus că deja municipalitatea a cheltuit circa 500.000 de lei pentru asigurarea gratuității trasportului public pentru elevi și că prin hotărâre de Consiliu Local se stabilise să se asigure gratuitate pe tot parcursul anului, dar bugetul local nu-și permite să susțină pe parcursul întregului an.

Din aceste motive, Ion Lungu anunțat că va solicita Consiliului Local modificarea hotărârii astfel încât pe perioada vacanța de vară să nu se mai asigure gratuitate.

Primarul Sucevei, dl Ion Lungu sustine o conferință de presa

Primarul Sucevei, dl Ion Lungu sustine o conferință de presa La sediul Primariei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 22 iunie 2021

Astfel, în perioada 10 iulie-10 septembrie, nu va mai fi gratuitate pentru elevi pe mijloacele de transport în comun din municipiul Suceava.

Primarul a spus că el apreciază elevii, dar că bugetul local nu-și permite să susțină și pe perioada vacanței această facilitate.


Intră acum și în grupul de