Acasă Actualitate După incendiul din martie, Palatul Administrativ din Suceava renaște ca Pasărea Phoenix...

După incendiul din martie, Palatul Administrativ din Suceava renaște ca Pasărea Phoenix din propria cenușă: Sala Unirii a fost inaugurată și va fi folosită pentru ședințele CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Prima acțiune desfășurată în Palatul Administrativ din Suceava după incendiul care a afectat mansarda clădirii în luna martie a fost în Sala Unirii Bucovinei cu Țara care era în construcție la momentul incendiului în curtea interioară a clădirii.

Astfel, joi, Consiliul Județean Suceava a găzduit în Sala Unirii ceremonia semnării înțelegerilor de cooperare cu municipiul Chișinău și trei raioane din Republica Moldova.



Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că noua sală a Palatului Administrativ este inaugurată cu ocazia acestei ceremonii.

Semnarea Înțelegerilor de colaborare între județul Suceava și municipiul Chișinău

Semnarea Înțelegerilor de colaborare între județul Suceava și municipiul Chișinău, raioanele Ștefan Vodă, Sîngerei și Rîșcani

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 24 iunie 2021

El le-a spus invitaților din Republica Moldova că CJ Suceva a avut un necaz la începutul anului și că un incendiu a distrus mansarda Palatului Administrativ și că acum s-a intrat în linie dreaptă pentru refacerea ei și că sunt licitații în acest sens.

„În paralel am început în curtea interioară o sală care se va numi Sala Unirii Bucovinei cu Țara, o sală de 200 de locuri. O investiție care a durat mai bine de un an de zile și va fi locul unde deliberativul sucevean își va desfășura ședințele și vom începe chiar de luni”, a spus Flutur.

El a menționat că sala a fost gândită și pentru public, pentru consultări, pentru dezbateri, pentru societatea civilă și pentru toți cei care au nevoie astfel încât să fie o interfață între administrația județeană și societatea civilă.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a apreciat soluția prin care într-o clădire monument s-a realizat o sală foarte modernă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, nu a făcut aprecieri la adresa noii săli, spunând doar că a venit „în casă nouă”, dar că va veni și „de casă nouă”.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version