ISJ Suceava: 4730 de candidați suceveni prezenți la proba de matematică din cadrul Evaluării Naționale


Intră acum și în grupul de
FOTO: adevarul.ro

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat, joi, că la cea de a doua probă scrisă a Evaluării Naționale la matematică au fost prezenți 4730 de absolvenți de clasa a VIII-a, din cei 4994 candidați înscriși la acest examen.

Sursa citată a menționat că la această probă scrisă nu a fost eliminat din examen niciun candidat, iar subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Conform calendarului, primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen), iar contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Constestațiile pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, informează ISJ Suceava.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

(LB)


Intră acum și în grupul de