Cod roșu de inundații pe râul Moldova. ISU Suceava: Nu încercați să traversați cursurile de apă prin locuri neamenajate!


Intră acum și în grupul de

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor a emis joi, 1 iulie, o avertizare cod roșu de inundații pe râul Moldova și afluenți.

Avertizarea este valabilă astăzi, până la ora 12:00.

Potrivit sursei citate se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Moldova – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Râșca, județele: Suceava și Neamț, Bistrița – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Broșteni – amonte S.H. Frunzeni, județele: Suceava, Harghita și Neamț.

În acest context, ISU Suceava solicită cetățenilor să respecte măsurile dispuse de autorităţi.

„Nu folosiți podurile și căile rutiere expuse pericolului de inundație. Nu încercați să traversați cursurile de apă prin locuri neamenajate. Dacă sunteți ȋntr-o zonă inundabilă: ȋndreptați-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate (etaje superioare,  acoperișuri,  zone mai ȋnalte)”, a transmis ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de