Prefectul Iulian Cimpoeșu și Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode au participat la inaugurarea sediului SPF Izvoarele Sucevei, reabilitat cu peste opt milioane de lei în cadrul unui proiect cu fonduri europene


Intră acum și în grupul de

Astăzi, 1 iulie, a fost inaugurat sediul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei.

Potrivit Prefecturii Suceava, a fost reabilitat pavilionul administrativ, dar și construite pavilioane și amenajări noi la sediul.

Foto: Prefectura Suceava

Sursa citată a precizat că sediul a fost reabilitat în cadrul proiectului de investiții „Reabilitare pavilion administrativ și construire pavilioane și amenajări noi la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei”,  finanțat din Fondul pentru Securitate Internă. 

Proiectul are o valoare totală de 6.877.796,27 lei fără TVA (8,2 milioane lei cu TVA), din care: contribuția financiară UE (75%) – 5.158.347,20 lei fără TVA și cofinanțarea beneficiarului (25%) – 1.719.449,07 lei fără TVA.

Foto: Prefectura Suceava

Proiectul a fost implementat în 33 luni, în perioada august 2018 – mai 2021.

Prefectura Suceava a subliniat că la evenimentul de inaugurare au participat prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode și Secretarul de Stat, Chestor general de poliție Bogdan Despescu și șeful al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, Comisarului șef de poliție Cătălin Cezar Ciorteanu.

„Iulian Cimpoeșu salută finalizarea proiectului dat fiind faptul ca acesta va aduce structura la standarde europene, în special pentru îmbunătățirea condițiilor și practicilor de lucru în supravegherea și controlul fizic al frontierei României cu Ucraina, va crește capacitatea de intervenție și va reduce riscurile generate de infracționalitatea transfrontalieră”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Foto: Poliția de Frontieră Suceava

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră Suceava, construcţia modernă a acestui sediu corespunde actualei concepţii de susţinere a supravegherii şi controlului frontierei, asigură condiţii de muncă la standarde europene (mobilier modern, echipamente de comunicaţii şi informatică de ultimă generaţie, sistem de climatizare de ultimă generaţie, grupuri sanitare moderne) precum şi gararea şi adăpostirea mijloacelor de mobilitate terestră (garaj, staţie automată de alimentare cu carburant), padocuri pentru câini, sala de sport şi o sală de conferinţe modernă.

Foto: Poliția de Frontieră Suceava

„Acest proiect a fost necesar pentru înscrierea în nota de modernitate a spaţiilor interioare şi crearea unor condiţii optime de desfăşurare a activităţilor, în conformitate cu obiectivul strategic al managementului integrat al frontierei de stat a României”, a transmis Poliția de Frontieră.

Din punct de vedere operativ, explică polițiștii de frontieră, sediu modernizat al Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei este amplasat în localitatea Izvoarele Sucevei, în imediata apropierea a comunicaţiei DJ 175, ceea ce permite o deplasare operativă a efectivelor în zona de competenţă, iar aducerea lui la parametrii tehnici corespunzători cerinţelor actuale a reprezentat o prioritate pentru programele de investiţii ale Poliţiei de Frontieră.

„Am spus din primele zile când am preluat mandatul că vreau să cunosc cât mai îndeaproape oamenii care lucrează în Ministerul Afacerilor Interne, de la toate structurile. Consider că astfel un ministru are posibilitatea să înțeleagă care sunt nevoile reale ale oamenilor din sistem, să ia măsuri pentru îmbunătățirea activității și a condițiilor de muncă, ceea ce va conduce la oferirea unor servicii de calitate pentru cetățeni. Astăzi, avem ocazia să vedem noul sediu al Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei, realizat pentru a permite  organizarea eficientă a supravegherii şi controlului la frontierele externe cu respectarea recomandărilor, standardelor operaţionale şi a celor mai bune practici ale statelor UE”, a spus ministrul Lucian Bode la evenimentul de inaugurare.


Intră acum și în grupul de