Trei bărbați din Rădăuți și Marginea au fost arestați pentru constituire de grup infracțional organizat pentru trafic de droguri


Intră acum și în grupul de

Trei bărbați din Rădăuți și Marginea au fost arestați, joi, după ce în cursul zilei de miercuri, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.  – Serviciul Teritorial Suceava, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au efectuat 4 percheziții domiciliare pe raza județului Suceava pentru destructurarea unui grup infracțional organizat cu preocupări infracționale în sfera traficului de droguri de risc și mare risc.

După perchezițiile de miercuri au fost reținuți 3 bărbați și au fost ridicate fragmente vegetale și peste 1700 de pliculețe  autosigilante cu pulberi susceptibile a face parte din categoriile intezise. 

Potrivit anchetatorilor, începând din luna mai 2020, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au efectuat cercetări sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.  – Serviciul Teritorial Suceava în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,constituire a unui grup infracțional organizat”, prevăzută și pedepsită de art.367 alin.1 și 2 Cod Penal, „trafic de droguri de risc și mare risc în modalitățile oferirii, punerii în vânzare, vânzării, distribuirii, trimiterii, transportării, procurării și cumpărării fără drept”, prevăzută și pedepsită de art. 2 alin. 1 și alin. 2 din Legea nr. 143/2000 cu modificările și completările ulterioare.

În urma activităţilor investigative și de cercetare penală desfăşurate, s-a stabilit faptul că în perioada mai 2020 – iunie 2021, trei bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 38 de ani din municipiul Rădăuți și comuna Marginea au au constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea și distribuirea drogurilor de risc și mare risc, beneficiari fiind în general persoane din zona Rădăuți și comunele limitrofe.

În vederea probării activității infracționale și tragerii la răspundere a persoanelor implicate, la data de 30.06.2021, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sprijiniți de efective de jandarmi, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Suceava au executat 4 percheziții domiciliare (pe raza municipiului Rădăuți și în comuna Marginea), fiind puse în executare 6 mandate de aducere și 20 de citații procedurale.       

În cadrul perchezițiilor domiciliare efectuate au fost ridicate în vederea cercetărilor și expertizării recipiente cu pulbere de culoare albă, susceptibilă a face parte din categoria substanțelor intezise cu caracter psihotrop și psihoactiv, 1720 de pliculețe autosigilante, telefoane mobile, cartele SIM,  sume de bani, cântare electronice, obiecte contondente, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

După audierea persoanelor implicate și administrarea materialului probator s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârșirea infracţiunilor de ,,constituire a unui grup infracțional organizat”, prevăzută și pedepsită de art.367 alin.1 și 2 Cod Penal, „trafic de droguri de risc și mare risc în modalitățile oferirii, punerii în vânzare, vânzării, distribuirii, trimiterii, transportării, procurării și cumpărării fără drept”, prevăzută și pedepsită de art. 2 alin. 1 și alin. 2 din Legea nr. 143/2000 cu modificările și completările ulterioare și reținerea pe o durată de 24 de ore faţă 3 bărbați cu vârste de 26, 34 și 38 de ani.

În cursul zilei de joi cei trei învinuiți au fost prezentați instanței competente, pe numnele acestora fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților.


Intră acum și în grupul de