Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în județul Suceava. Vremea instabilă se va menține până sâmbătă dimineață


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 2 iulie, două avertizări cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică și o atenționare cod galben de ploi, toate vizând județul Suceava.

Potrivit ANM, avertizarea cod portocaliu vizează zona de munte a județului, unde pentru astăzi se prognozează ploi abundente între orele 10:00 și 23:00.

„În Transilvania, Maramureș, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și în jumătatea de nord a Crișanei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…70 l/mp”, transmit meteorologii.

În exact același interval, pentru zona joasă a fost emis cod galben de ploi.

ANM precizează că în nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp.

De asemenea, în perioada 02 iulie, ora 23:00 – 03 iulie, ora 10:00 este valabilă atenționarea meteo cod galben de ploi pentru întreg județ.

În intervalul menționat, în Maramureș, nordul Crișanei și al Transilvaniei și local în Moldova, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.


Intră acum și în grupul de