Gheorghe Flutur, în pelerinaj la mormântul lui Ștefan cel Mare: Am venit cu smerenie să ne rugăm la mormântul lui Ștefan cel Mare și să participăm la slujbă, dar și să încurajăm pelerinajul la Mănăstirea Putna//FOTO


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, vineri, la pelerinajul organizat la Putna în finalul Programului Ștefanian.

Flutur a declarat că a venit din nou  în pelerinaj la mormântul „Marelui Ștefan”.

„A venit multă lume îmbrăcată în port popular. Este un semn de respect pentru înaintașii noștri, iar Putna este Ierusalimul neamului românesc”, a spus Flutur.

El a menționat că se pregăteșe și marea sărbătoare din 15 august când se împlinesc 150 de ani de la Marea Sărbătoare de la Putna unde au participat Mihai Eminescu, Ioan Slavici sau Ciprian Porumbescu.

„Vom face un moment ca să reedităm ce-a fost atunci”, a spus Flutur.

El a spus însă că acum a venit cu smerenie să se roage la mormântul lui Ștefan cel Mare și să participe la slujba de la Mănăstirea Putna.

Totodată, președintele Flutur a arătat că încurajează pelerinajul și că au fost date certificate de pelerin și copiilor și tinerilor care vin aici.

„Să nu uităm că de la Putna pleacă atât traseul Via Mariae cât și Via Transilvanica. Bornele de kilometrul zero sunt aici. Aceste trasee le doresc să fie pline de pelerini spre Putna”, a spus Flutur.

Totodată, el a remarcat că oamenii care au venit la Putna au venit cu credința în suflet că va fi mai bine.

„Oamenii sunt cu credința în suflet și credința te ajută. Trebuie să lăsăm răutatea, să lăsăm veninul, dușmănia și să avem mai multă încredere unii în alții și în bunul Dumnezeu. Noi, aici în Bucovina suntem născuți cu toleranță în suflet și cu această credință în Dumnezeu”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de