IPS Calinic anunță că, spre rușinea multora, vor fi publicate date cu privire la starea în care a găsit Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou”. El promite că va face și evaluarea semestrială a staff-ului administrativ


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a anunțat într-un răspuns oferit unei credincioase că vor fi publicate date privind starea în care a fost găsită Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” și ceea ce s-a făcut între timp, dar și că va face evaluarea semestrială a personalului administrativ.

„Înaltpreasfinția Voastră, a expirat luna iunie, perioadă în care ne-ați promis o evaluare a celor din staff-ul administrativ. Bănuiesc că pe cei de pe alte meleaguri pe care i-ați adus «câtă frunză și iarbă» (și care ce credeți că fac? Taie frunze la câini) cu siguranță nu-i puteți evalua: ei au «expertiză», iar cu cei autohtoni ați dat-o la pace pentru «liniștea» dumneavoastră. Să înțeleg că s-a format o simbioză între dumneavoastră, ciocoii vechi și ciocoii noi? Sau sunteți în plină evaluare?”, a întrebat credincioasa.

În răspuns, IPS Calinic spune că sunt unii care, din păcate, „nici la teorie nu sunt buni, nici la practică!”, dar cărora le face plăcere să îşi dea cu părerea, crezând că astfel se fac utili.

Ierarhul explică faptul că orice evaluare semestrială se face la jumătatea anului, ceea ce înseamnă că orice evaluare se va face în prima parte a lunii iulie și nu crede să existe vreo instituţie care să facă evaluarea semestrială în prima zi a lunii următoare, imediat după miezul nopţii.

„Deşi nu înţeleg graba dumneavoastră privind această evaluare, vă asigur că vor fi evaluaţi şi cei despre care spuneţi că „taie frunze la câini”, dar care au contribuit la schimbarea în bine a feţei Arhiepiscopiei prin toată lucrarea lor (lucrare despre care veţi afla într-o bună zi, când se va publica albumul cu starea de fapt a mănăstirii la venirea acestora, spre ruşinarea multora), şi cei autohtoni, cu care, spuneţi, am dat la pace, „pentru liniştea mea”, de parcă aş fi fost vreodată în război cu oricare dintre ei”, a menționat IPS Calinic.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a subliniat că, cu oamenii care îşi fac treaba, dincolo de cât de dragi le sunt fraţilor, nu are absolut nimic de împărţit.

„Legat de o eventuală simbioză între „mine, ciocoii vechi și ciocoii noi”, înţelegeţi ce vreţi; depinde de gradul dumneavoastră de cultură şi de „bunele” dumneavoastră intenţii. Din păcate, deşi nu vreau să cred că lipsesc, vă spun sincer că sunt greu de observat”, a conchis IPS Calinic.

Într-un alt răspuns, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților dezvăluie și scopul pentru care a înființat pe site-ul arhiepiscopiei rubrica „Răspunsul ierarhului”.

„Scopul acestei rubrici este cel de a răspunde în duhul adevărului, ca cel care am acces la informaţii, celor care au nelămuriri serioase legate de viaţa şi activitatea Bisericii din Bucovina sau celor care scriu nefondat despre aceasta; nicidecum nu am urmărit să devină un loc în care să „epatez””, a explicat IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de