Acasă Actualitate În urma soluționării contestațiilor depuse de candidații suceveni la Evaluarea Națională, procentul...

În urma soluționării contestațiilor depuse de candidații suceveni la Evaluarea Națională, procentul mediilor mai mari sau egale cu 5 este de 80,04 la sută în județ


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională, după soluționarea contestațiilor, sesiunea 2021, iar în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 80.04 la sută (3786 de candidați), se arată într-un comunicat de presă al ISJ Suceava.

Trei candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).



La proba de Limba și literatura română, 4197 de candidați (88,45%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 12 candidați au obținut nota 10.

La Matematică, 3290 de candidați (69,56%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 40 de candidați au obținut nota 10.

ISJ Suceava a mai informat că în județ s-au înregistrat 634 de contestații, iar la limba și literatura română, soluționarea contestațiilor a modificat 214 note prin creștere și 107 note prin scădere, în timp ce 20 de note au rămas nemodificate.

La disciplina matematică, soluționarea contestațiilor a modificat 182 note prin creștere și 72 note prin scădere, iar 39 note au rămas nemodificate.

Rata de participare la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a a fost de 94,8 în județul Suceava.

„Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni,5 iulie. În acest scop s-au înscris 2 candidați”, se precizează în comunicatul ISJ Suceava.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16-22  iulieși va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (24 iulie).

(LB)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version