Garda Forestieră Suceava face precizări legate de poza nud cu șeful GF Suceava trimisă unui activist de mediu: Mesajele transmite erau adresate soției inspectorului șef și au fost postate eronat în conversație


Intră acum și în grupul de

Garda Forestieră Suceava a făcut, marți, precizări legate de articolele apărute în presă în legătură cu aspecte din viața privată a inspectorului șef Mihai Gășpărel.

Newsweek România a publicat un articol în care arată că Mihai Gășpărel, șeful Gărzii Forestiere Suceava, i-a trimis o poză la bustul gol activistului de mediu Tiberiu Boșutar, poză însoțită de mesajul: „Unii își țin rotunjimile la soare. Te iubesc”.

„La aflarea veștii că Mihai Gășpărel urmează să fie numit la conducerea Gărzii Forestiere Naționale, activistul de mediu Tiberiu Boșutar a prezentat mai multe discuții pe care le-a avut cu acesta.Într-una din coversații, Mihai Gășpărel i-a trimis activistului o poză cu el însuși la bustul cu gol cu mesajul: „Unii își țin rotunjimile la soare. Te iubesc”. La care activistul i-a răspuns: „Pe asta cu Te iubesc o păstrez”. Gășpărel a replicat: „Asta este. Am scris o…De acum trebuie să o și dovedesc””, scrie sursa citată.

În replică, Garda Forestieră Suceava a transmis un comunicat în care aduce lămuriri.

„Având în vedere articolele apărute în presă prin care se încearcă denigrarea inspectorului șef al Gărzii Forestiere Suceava, cu folosirea unui fragment, scos din context, dintr-o conversație privată purtată de către acesta cu activistul de mediu T. Bosutar în luna august 2017, dorim să facem următoarele clarificări:

–              Domnul T. Boșutar, a dat publicității un fragment din conversația purtată în luna august 2017 prin intermediul unei rețele de socializare, având cunoștință de faptul că mesajele transmise de inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, ce fac obiectul articolului de presă, erau eronat postate în conversația dintre cei doi, acestea fiind de fapt adresate soției inspectorului șef.

–              Deschiderea și modul prietenesc prin care inspectorul șef a încercat să-și scuze greșeala de a posta aspecte ce privesc spațiul personal al acestuia fac obiectul unei campanii purtate în spațiul public menite să discrediteze persoana acestuia. Acestea sunt scoase din context și interpretate tendențios cu scopul de a compromite prin orice mijloace persoana domnului Mihai Gășpărel. Din păcate, aceste campanii de compromitere publică a unor funcționari publici, folosind aspecte din viața privată, fără niciun alt argument care să privească capacitatea și pregătirea profesională, au devenit principala metodă prin care buna credință a societății civile este indusăîn eroare.

–              Reiterăm pe această cale convingerea de a continua și intensifica demersurile și procedurile legale menite să stopeze și să pedepsească orice încălcare a legislației silvice, indiferent de amploarea și mijloacele prin care se încearcă denigrarea și încercările de compromitere a probității morale ale conducerii și colectivului Gărzii Forestiere Suceava”.


Intră acum și în grupul de