Sindicalistii din Romtelecom se dau la Guvernul lui Boc


Intră acum și în grupul de

Sindicaliştii din cadrul Romtelecom Suceava au decis că este momentul să îşi strige necazurile şi să protesteze faţă de măsurile antisociale adoptate de Guvernul Băsescu. Într-un comunicat de presă semnat de liderul sindical Aleodor Nechifor, Sindicatul „Bogdan Vodă” Suceava al salariaţilor din S.C. Romtelecom S.A. protestează faţă de măsurile antisociale pe care Guvernul şi Preşedintele României intenţionează să le adopte în detrimentul bugetarilor, şomerilor, pensionarilor şi a tuturor oamenilor care muncesc cinstit în aceasta ţară.

„Salariaţii din cadrul Romtelecom SA au serioase motive de îngrijorare referitoare la disponibilizările care au fost făcute şi care urmează să fie făcute, disponibilizări nejustificate şi mascate prin plecarea din sistem cu acordul părţilor şi plata unor salarii compensatorii. Vorbim despre oameni din care majoritatea au peste 40 de ani, vârstă care atârnă greu pe orice CV de angajare şi pentru care statul roman nu poate garanta măsuri de protecţie socială sau de obţinere a unui alt loc de muncă prin intermediul instituţiilor sale”, se spune în comunicatul de presă.

În documentul citat se menţionează că statul român deţine încă 46 la sută din acţiunile Romtelecom SA, dar implicarea în conducerea companiei nu este pe măsura procentului deţinut. „Astfel, cei aproximativ 600 de angajaţi disponibilizaţi numai luna trecută, au trecut de pe statele de plată ale Romtelecom pe statele de plată ale statului roman sau, mai rău, au rămas doar cu salariile compensatorii primite”, se mai arată în comunicat.

Din punctul de vedere al lui Nechifor în următoarele luni îi vor mai urma şi alţi angajaţi pentru că promisiunea prin care statul român prin Ministerul Comunicaţiilor urma să se implice pentru îngheţarea plecărilor din cadrul Romtelecom SA nu a fost respectată în condiţiile în care aceasta este una dintre puţinele companii româneşti care, în perioadă de criză, a dovedit că poate aduce venituri la bugetul de stat şi care poate fi considerată încă un pilon de bază în relansarea economiei naţionale.

„Domnilor guvernanţi, domnule Preşedinte, vă rugăm să renunţaţi la soluţiile injuste şi ineficiente pe care vreţi să le adoptaţi şi să judecaţi cumpătat pentru că va veni o zi când o să vă uitaţi în spate şi o să vedeţi că nu mai aveţi pe cine guverna, pe cine conduce. Iar acea zi, din câte se vede, nu este departe”, se spune în finalul comunicatului sindicatului „Bogdan Vodă” Suceava.


Intră acum și în grupul de