Primarul Ion Lungu: În toată lumea, de la New York la Paris, când sunt ploi torențiale, ruperi de nori, canalizările nu fac față. La noi, testul cel mai important este că în maximum jumătate de oră de la aceste vijelii apa se scurge, deci sistemul funcționează


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că sistemul de canalizare este funcțional în municipiul Suceava, subliniind că în jumătate de oră de la încetarea unei ploi torențiale apele adunate în diverse zone se scurg.

 Ion Lungu a spus că în cartierul Burdujeni situația este generată de o conductă subdimensionată la Școala Specială.

„Avem un proiect acolo. Știm exact ce avem de făcut. Este o investiție de circa 700.000 de lei ca să mărim capacitatea de preluare a apei pluviale”, a spus primarul.

El a menționat că chiar a trecut vineri seara prin Burdujeni și a văzut că în dreptul pieței canalizarea era înfundată și că au venit lucrători de la ACET, au ridicat canalul într-o parte și imediat, într-un sfert de oră, apa s-a scurs.

Primarul Sucevei, Ion Lungu sustine o conferință de presă

Primarul Sucevei, Ion Lungu sustine o conferință de presă la Primarie

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 6 iulie 2021

„În toată lumea asta, de la New York la Paris, când sunt ploi torențiale, când sunt ruperi de nori, străzile nu mai fac față. Nu din alte considerente, nu că nu ar funcționa canalizările. Când plouă și sunt furtuni, vijelii, se adună mizeriile, frunze, crengi și așa mai departe și se înfundă imediat canalizările. Noi am mai trecut aceste teste. Eu vă spun că testul cel mai important că în maximum jumătate de oră de la aceste vijelii, discutăm de zona Primăriei, de zona Burdujeni și în alte părți pe unde mai sunt aceste aglomerări de apă când plouă, ele se scurg. Asta înseamnă că sistemul funcționează”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de