Prețul gigacaloriei în Rădăuți va crește la aproape 300 de lei după o decizie a ANRE. Primarul Bogdan Loghin caută soluții pentru diminuarea impactului către populație

Prețul gigacaloriei în municipiul Rădăuți va crește cu 53,44 de lei, la 297,17 lei după o decizie a ANRE.

Conducerea Primăriei Rădăuți a transmis, joi, printr-un comunicat, că este revoltată după ce Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a notificat societataea Servicii Comunale Rădăuți, despre o nouă scumpire a prețului reglementat pentru energia termică, livrată în semestrul al doilea al anului 2021.

Astfel, după scumpirea din luna ianuarie, ANRE solicită acum o majorare la 253.30 lei/MWh, arată Primăria Rădăuți care menționează că decizia produse efecte cu începere de la data de 1 iulie. Primarul de Rădăuți, Bogdan Loghin, este consternat de această decizie a ANRE și a anunțat că, alături de conducerea SC Servicii Comunale, caută soluții pentru diminuarea impactului către populație.

Astfel, noua majorare presupune că la persoane fizice cheltuielile să fie de 297,17 lei/GCal, față de 243,73lei/GCal cât era anterior.

De menționat este că subvenția plătită de Primărie rămâne la 130,56 lei/GCal.