Prețul gigacaloriei în Rădăuți va crește la aproape 300 de lei după o decizie a ANRE. Primarul Bogdan Loghin caută soluții pentru diminuarea impactului către populație


Intră acum și în grupul de

Prețul gigacaloriei în municipiul Rădăuți va crește cu 53,44 de lei, la 297,17 lei după o decizie a ANRE.

Conducerea Primăriei Rădăuți a transmis, joi, printr-un comunicat, că este revoltată după ce Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a notificat societataea Servicii Comunale Rădăuți, despre o nouă scumpire a prețului reglementat pentru energia termică, livrată în semestrul al doilea al anului 2021.

Astfel, după scumpirea din luna ianuarie, ANRE solicită acum o majorare la 253.30 lei/MWh, arată Primăria Rădăuți care menționează că decizia produse efecte cu începere de la data de 1 iulie. Primarul de Rădăuți, Bogdan Loghin, este consternat de această decizie a ANRE și a anunțat că, alături de conducerea SC Servicii Comunale, caută soluții pentru diminuarea impactului către populație.

Astfel, noua majorare presupune că la persoane fizice cheltuielile să fie de 297,17 lei/GCal, față de 243,73lei/GCal cât era anterior.

De menționat este că subvenția plătită de Primărie rămâne la 130,56 lei/GCal.


Intră acum și în grupul de