Lucian Goian după finala Campionatului European de Fotbal: Italia, Regina Europei!


Intră acum și în grupul de
Sursa foto FB Lucian Goian

Fotbalistul sucevean Lucian Goian a făcut o analiză „la rece” a finalei Campionatului European de Fotbal concluzionând, între altele, că s-a dovedit că o performanță nu poate fi obținută fără a avea în componență 2-3 jucători cu experiență.

Vă prezentăm integral opinia fotbalistului sucevean:

1. Anglia dupa ce a marcat in minutul 2  , s-a multumit sa se apere , ajungand sporadic la poarta italienilor . Acestia din urma au jucat inteligent , cu rabdare si au asteptat momentul .Apoi a venit momentul , cand oportunistul Bonucci a fost la locul potrivit exact cand trebuia .

2. Italia a stat si aseara in cativa jucatori care au dus greul acestui turneu : Chiesa , Chellini , Bonucci , Donnarumma si pe alocuri Insigne . Immobile nu l-a ajutat cu prea multe mingi pe decarul italienilor , acesta alegand de multe ori sa coboare pentru a-si procura mingi . Gresit , pentru ca Insigne este periculos cand este in preajma careului , ceea ce s-a si intamplat in cateva randuri . Sa nu uitam si de Spinazzola , care pana cand s-a accidentat a fost o piesa importanta pentru Italia .

3. Inca o data s-a dovedit ca o performanta nu poate fi obtinuta fara a avea in componenta 2-3 jucatori cu experienta ( sa nu le spunem “batrani” ) , cum sunt Chellini si Bonucci .

4. La faultul lui Chellinni asupra lui Saka , exceptand faptul ca a judecat gresit faza initial , faultul este unul tactic foarte bine gandit , chiar daca a parut unul de curtea scolii . A oprit un atac periculos , nu avea galben , era destul de departe de poarta , dar putea fi o ocazie buna pentru englezi , avand in vedere viteza lui Saka .

5. Ca sa castigi un turneu final , trebuie sa ai valoare in primul rand , dar si mentalitate , curaj , sansa…  Despre mentalitate si curaj , in minutul 120 , Chellinni , fundas central , 37 de ani , pleaca pe invaluire pentru a crea superioritate , la 70 m de poarta lui . Fara sa fiu rau , noi , daca ajungeam printr-o minune in finala , minutul 120 ne gasea in careu cu totii , cu autocar , bucatar , magazioner…etc .

6. Penalty-uri : loterie , sunt de acord . Dar si loteria asta poti sa o abordezi altfel . Englezii au lasat totul pe umerii tinerilor . Rashford a intrat foarte rau in joc , Saka era prea fragil psihic pentru a executa ultimul penalty . Sa te cheme Sterling , sa ai numarul 10 pe spate , si sa nu iesi in fata sa executi , inseamna ca nu meriti acel numar pe spate . Plus ca maniera la moda de a executa in ultimul timp , cam da rateuri . Pasi mici , fite , opriri , salturi … nu i-am vazut Ronaldo , Messi , Kane, aseara , sa bata asa . Unii sunt mai concentrati pe ritualul de dinainte de executie decat de executia in sine .

PS – Am vazut astazi pe stiri imagini cu huliganismul suporterilor englezi in incinta stadionului asupra tifosilor italieni , dupa incheierea partidei . Probabil si din aceasta cauza , ieri inaintea partidei , a circulat pe retelele de socializare poza cu harta Europei , impanzita de steaguri ale Italiei . Cred ca nu a fost exagerata. Plus circul rasist cu care au fost atacati cei care au ratat , lucru care nu are nicio legatura cu culoarea pielii .


Intră acum și în grupul de