Inspectoratul de Jandarmi Suceava a finalizat proiectul transfrontalier realizat în parteneriat cu Garda Națională din Ivano Frankivsk. Prefectul Iulian Cimpoeșu: Acest proiect are un impact direct asupra siguranței cetățenilor români cât și ucraineni


Intră acum și în grupul de

Prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, a participat la activitățile de închidere oficială a proiectului I.J.J. Suceava – NGU Ivano-Frankivsk.

Astfel, în incinta Sălii Auditorium „Joseph Schmidt” a Universității „Ștefan cel Mare”, din municipiul Suceava, a avut loc conferința de presă prilejuită de reuniunea de închidere a proiectului „Consolidarea capacității instituționale și tehnice de a interveni în sprijinul structurilor specializate care luptă împotriva crimei organizate”, proiect finanțat prin programul de finanțare PCT Interreg România-Ucraina 2014-2020.

Conferința a fost susținută de Iulian Cimpoeșu – prefect al județului Suceava, locotenent-colonel Vitalii Guzii – manager de proiect din partea ucraineană și ofițer în structura centrală a Gărzii Naționale a Ucrainei, colonel Gheorghe Marian Brâncoveanu – adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, colonel Postelnicu Ionel – împuternicit inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, Tanasă Petru – secretar al Consiliului Județean Suceava și Bogdan Tănasă – ofițer implementare din cadrul B.R.C.T. Suceava.

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea siguranței și securității cetățenilor care locuiesc în zona de frontieră și identificarea soluțiilor optime cu privire la lupta împotriva crimei organizate în zona de frontieră prin îmbunătățirea capacității instituționale și tehnice.

Proiectul a inclus un schimb de experiență ce a avut loc în România în perioada 9 – 11 decembrie 2020 precum și antrenamente comune desfășurate în Ucraina în perioada 2-4 iunie 2021.

Garda Națională a Ucrainei a decis să-și mărească prezența în zona muntoasă prin creșterea cantității de personal. În ceea ce privește statutul operațional, principalul punct a fost înțelegerea tehnicilor de intervenție a celor două unități implicate pentru a putea acționa împreună pe viitor pentru rezolvarea unor situații de criză de la frontiera de stat.

Iulian Cimpoeșu, prefectul județului Suceava a mulțumit organizatorilor pentru invitație și a declarat:

„Instituția Prefectului în calitatea sa de reprezentant al Guvernului în teritoriu va sprijini și încuraja demararea de proiecte care să vină atât în sprijinul autorităților cât și al cetățenilor, proiecte care să ne facă să înțelegem că doar prin acțiuni comune de intervenție putem gestiona diferitele situații de criză care se ivesc la frontiera de stat.În încheiere, vă felicit pentru rezultatele obţinute în cadrul acestui proiect care are un impact direct asupra siguranței cetățenilor români cât și ucraineni. Vă doresc mult succes în ceea ce aveți de făcut în acest an! ”


Intră acum și în grupul de