Vremea rămâne caniculară în județul Suceava până sâmbătă inclusiv, dar în zona de munte vor fi perioade când va ploua cu descărcări electrice


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 16 iulie, două avertizări meteorologice cod galben pentru județul Suceava.

Astfel, meteorologii au prelungit avertizarea privind vremea caniculară până sâmbătă inclusiv.

Potrivit ANM, în sudul și estul țării, valul de căldură va persista și local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile extracarpatice. În regiunile sudice și estice vremea se va menține caniculară și în următoarele zile.

Totodată, pentru astăzi și mâine dimineață, meteorologii prognozează ploi în zona de munte a județului Suceava. Concret, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și zona de munte, iar seara și noaptea și în vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp.

Avertizarea este valabilă în intervalul 16 iulie, ora 10:00 – 17 iulie, ora 10:00.


Intră acum și în grupul de