Cod portocaliu de ploi abundente pentru județul Suceava de luni după amiaza până marți dimineața și cod galben de averse și vijelii până miercuri la prânz


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu pentru județul Suceava de luni de la ora 14:00 până marți la ora 10:00 de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente.

Astfel, în zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19/20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

ANM a emis și o avertizare cod galben pentru județul Suceava valabil de marți de la ora 10:00 până miercuri la ora 12:00 de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord, nord-est, centru și în sud-est, precum și în zonele de munte.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 50…70 l/mp.


Intră acum și în grupul de