Gheorghe Flutur anunță că CJ Suceava va aloca 70.000 de lei pentru actualizarea documentației înființării Muzeului de Artă Sacră din Fălticeni ce va fi finanțat de CNI


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că CJ Suceava va suplimenta cu 69.378 lei sumele destinate înființării Muzeului de Artă Sacră din municipiul Fălticeni, obiectiv promovat la finanțare prin Compania Națională de Investiții – CNI.

El a precizat că sumele sunt necesare pentru actualizarea unor studii, obținerea avizelor și verificare tehnică.

Potrivit președintelui Flutur, muzeul  va fi realizat prin punerea în valoare a clădirii care a găzduit unul din consulate Austro-Ungare în perioada 1886-1918.

„Clădirea, unicat din punct de vedere arhitectural în zonă, este realizată în stil neo-clasic. Prin realizarea acestui obiectiv se va realiza un spațiu expozițional permanent care va pune în valoare ansamblul arhitectural în sine precum și patrimoniu existent al Muzeului Național al Bucovinei”, a spus Flutur.

El a precizat că prin acest proiect construcțiile social-culturale și administrative vor însuma peste 500 mp amplasate pe o suprafață de teren de aproximativ 50 de ari.


Intră acum și în grupul de