Gara Itcani a ramas fara acoperis din cauza vantului puternic de duminica


Intră acum și în grupul de

Aproximativ un sfert din acoperişul gării Suceava Nord (IŢCANI) a fost smuls, duminică după amiaza, din cauza unor rafale puternice de vânt, şi aruncat la pamânt fără să se fi înregistrate victime. În aceeaşi zi un alt acoperiş a căzut de pe un bloc din municipiul reşedinţă de judeţ avariind serios două autoturisme.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat la puţină vreme după incidente că o parte din acoperişul gării Suceava Nord din cartierul Iţcani (se estimează undeva la 250 de metri pătraţi) a căzut din cauza unor rafale puternice de vânt. El a arătat că practic, un sfert din învelitoarea clădirii, din tablă, a fost dusă din spate în faţa clădirii, dar că nu au fost înregistrate victime sau alte pagube materiale.

Primarul, care a fost prezent în zona respectivă, a mai spus că există pericolul ca şi alte părţi din acoperiş să fie luate de vânt şi că a luat legătura cu reprezentanţii CFR care sunt proprietarii clădirii să ia măsuri pentru evitarea producerii unor accidente.

El a menţionat că în perimetrul gării au fost dispuse măsuri de atenţionare a populaţiei şi că sunt oameni de ordine care avertizează populaţia în condiţiile în care staţia CFR este funcţională.

Primarul Sucevei a mai declarat că tot din cauza rafalelor puternice de vânt a căzut un acoperiş de pe un bloc de pe strada Viitorului din oraş, fiind avariate două autoturisme, dar fără să fie înregistrate victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de