Spitalul Județean Suceava a stabilit planul pentru un eventual val patru al pandemiei COVID-19. Dacă se va depăși numărul de 40 de pacienți, Secția de Boli Infecțioase se va ocupa doar de patologia Covid. În funcție de necesități ar putea deveni sectoare suport Covid secțiile Pneumologie și Dermatologie


Intră acum și în grupul de

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava a stabilit un plan de acțiune în cazul în care va exista un val patru al pandemiei de Covid-19 cu o creștere a numărului de infecții cu SARS-CoV-2.

Astfel, potrivit unei informări transmise CJ Suceava de managerul dr. Alexandru Calancea și directorul medical, dr. Dimitrie Cristian Siriopol, la o creștere a numărului de cazuri diagnosticate cu infecție COVID-19 peste 40 pacienți care necesită spitalizare, Secția Boli lnfecțioase va interna și trata în integralitate doar pacienții diagnosticați cu infecție COVID-19 fiind în total 92 paturi.

Dacă numărul pacienților internați va depăși cele 92 de paturi se va deschide Secția de Pneumologie cu 75 de paturi ca și sector suport COVID, apoi cea de Dermatologie, cu 20 de paturi.

La secția ATI care funcționează acum cu 4 paturi pentru pacienții cu infecție COVID-19, din care un pat destinat pacienților pentru dializă, în cazul creșterii numărului de pacienți se vor deschide treptat, în funcție de necesități, cele două saloane cu 8 paturi care sunt compartimentate astfel încât să se poată utiliza în caz de necesitate 20 paturi ATI din care 1-3 paturi destinate pacienților dializați. Fiecare pat ATI este prevăzut cu ventilator conectat la o sursă de oxigen și saltea anti-escară .

Totodată, se va realiza zilnic evaluarea stocurilor de echipamente, materiale și medicamente necesare desfășurării în conditii optime a activității medicale.

În prezent SJU Suceava are stocuri suficiente de materiale de protective și de medicamente – antivirale, imunomodulatoare și anticoagulante.

Mai mult, planul prevede că se va dispune limitarea internărilor pentru pacienții cronici, cu reprogramarea intervențiilor programate, iar în funcție de incidența cazurilor diagnosticate COVID pozitiv se va merge până internarea doar a pacienților urgențe medico-chirurgicale.

Circuitele funcționale vor fi asigurate distinct pentru zonele COVID, non­ COVlD, tampon, iar în funcție de modificările avizate se va actualiza procedura de circuite funcționale cu implementarea și instruirea personalului responsabil.


Intră acum și în grupul de