Flutur anunță de la Festivalul „Întâlniri Bucovinene” din Câmpulung Moldovenesc noi evenimente care să promoveze „autenticul curat”, tradițiile și obiceiurile din Bucovina: Mă rog la bunul Dumnezeu să ne lase pandemia în pace să putem organiza și alte evenimente care să ajute turismul din Bucovina


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, la deschiderea ediției din acest an a Festivalului Internațional „Întâlniri Bucovinene” organizat la Câmpulung Moldovenesc că își dorește ca în perioada următoare să existe posibilitatea din punct de vedere sanitar să se organizeze și alte evenimente care să contribuie la păstrarea tradițiilor și obiceiurilor și la atragerea de turiști în județul Suceava.

„Mă rog la bunul Dumnezeu să ne lase pandemia în pace să putem organiza și alte evenimente care să ajute turismul din Bucovina”, a spus Gheorghe Flutur.

El a precizat că în perioada următoare se va organiza Luna Diasporei cu foarte multe evenimente pentru toți, dar în special pentru românii care vin să-și facă concediul acasă.

Campulung Moldovenesc petrece in toata regula !!!

Campulung Moldovenesc petrece in toata regula !!! Festivalul Întâlniri Bucovinene va ține blocat orasul 3 zile

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 23 iulie 2021

„Vorbesc aici de Festivalul Medieval, Hora de la Prislop, în 22 august împreună cu cei din Maramureș și multe alte evenimente culturale. Bucovina are nevoie de evenimente pentru a atrage cât mai mulți turiști”, a declarat președintele CJ Suceava.

El a menționat că înainte de pandemie, Suceava devenea a treia destinație turistică după Litoral și Poiana Brașov ca număr de locuri de cazare subliniind că acesta este meritul locuitorilor județului care au investit în turism.

„Eu mă voi încăpățâna, ca președinte de Consiliu Județean, să organizez împreună cu primarii evenimente care să atragă în continuare turiști și să punem în valoare ce avem noi mai frumos: obiceiuri, tradiția, portul popular, gastronomia”, a spus Flutur.

Totodată, președintele CJ Suceava a mai declarat că în ultimii ani a fost promovat în toată lumea ceea ce are Bucovina mai frumos și acum zona este cunoscută peste tot.

„Astăzi, capitala folclorului autentic este la Câmpulung Moldovenesc”, a spus Flutur.

El a mai anunțat că în paralel cu organizarea de evenimente consacrate Consiliul Județean Suceava pregătește noi surprize.

„La ora la care vorbim filmăm nunta în Bucovina. O să o vedeți pe televiziunile naționale după care o să o dăm pensiunilor turistice să încurajăm tinerii să facă nunți tradiționale. În toamnă vom lansa primul Festival al rapsozilor pentru a pune în valoare autenticul curat, pentru a pune în valoare meșteșugarii, pentru a pune în valoare Lada de zestre. Sunt chestiuni care, din fericire, Bucovina le mai are, dar nu multe provincii din această țară le mai au. De aceea vă îndemn cu prietenie să încurajați, să păstrați, să purtați haina populară și să fiți alături de folclorul românesc”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de