97,6 la sută din totalul absolvenților de clasa a VIII-a din județul Suceava au fost repartizați în învățământul liceal de stat


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul școlar 2021 – 2022).

În județul Suceava au fost repartizați 97,6 la sută   (3553 candidați) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate , iar 2,4 la sută(91 candidați) au rămas nerepartizați.

După prima etapă a repartizării computerizate au rămas neocupate 145 de locuri din totalul celor 3698 de locuri disponibile din județul Suceava.

Singurul candidat care are media de admitere 10 a optat pentru continuarea studiilor la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, la specializarea matematică-informatică, bilingv engleză, iar doi candidați cu media de admitere 9,97  de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni au fost reparțizați la liceele de proveniență, la specializările matematică- informatică bilingv engleză, respectiv matematică-informatică.

Alți doi candidați cu media de admitere 9,93 au fost reparțizați la specializarea matematică-informatică bilingv engleză, de la Colegiul Național „Petru Rareș”, respectiv la specializarea matematică-informatică de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava.

Cea mai mare medie de admitere la specializarea Științe ale naturii, 9,92, s-a înregistrat la Colegiul Național„Petru Rareș” Suceava, la specializarea Științe sociale cea mai mare medie de admitere, 9,74, s-a înregistrat la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, la specializarea Economic cea mai mare medie de admitere, 9,62, s-a înregistrat la Colegiul Tehnic Rădăuți, iar la specializarea Filologie cea mai mare medie de admitere, 9,45, a fost la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni.

Cea mai mică medie de admitere s-a înregistrat la specializarea Agricultură de la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

Conform Ministerului Educației, elevii care nu au fost repartizați în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni,  vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. 

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată.

(LB)


Intră acum și în grupul de