Drumul de mare viteză Pașcani-Siret va fi parțial autostradă, parțial drum expres, potrivit unui deputat USR PLUS


Intră acum și în grupul de

Deputatul USR PLUS de Neamț Iulian Bulai a prezentat, luni, evoluția proiectelor privind realizarea de autostrăzi în zona Moldovei precizând că în ceea ce privește A7 pe tronsonul Pașcani-Suceava-Siret s-a finalizat Analiza Multicriterială (AMC) 2 și că o parte va fi autostradă, iar o parte drum expres.

Potrivit acestuia în ceea ce privește autostrada A 7 pe tronsonul Buzău – Focșani au fost primite observații la studiul geotehnic, iar până în 28 iulie vor fi implementate și că se lucrează și la documentația pentru acordul de mediu, care va fi gata pe 15 septembrie.

În ceea ce privește tronsonul Focșani – Bacău avem s-a stabilit ca până în 20 septembrie să fie finalizat studiu geotehnic, studiul de fezabilitate urmând să fie livrat în luna octombrie, proiectul tehnic în 10 octombrie și în 20 octombrie acordul de mediu.

Pe tronsonul Bacău – Pașcani studiile geotehnic și de fezabilitate sunt în analiză, iar până la finalul acestei săptămâni va fi transmis un punct de vedere.

În ceea ce privește Pașcani – Suceava, Suceava – Siret el a arătat că vineri a fost avizată analiza multicriterială 2 pe traseul dintre Pașcani și Siret.

Potrivit deputatului, între Pașcani și Suceava va fi autostradă, între Suceava și Rădăuți autostradă, iar ultimii 15 km din tronson vor fi drum expres.

Pentru autostrada A8, tronsonul Târgu Neamț – Iași – Ungheni au fost transmise temele geotehnice, care vor fi aprobate în aceste zile, forajele realizate în anii trecuți au fost confirmate și s-au finalizat variantele de traseu, iar AMC va fi depusă pe 19 august.

Pe tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț se fac investigații geo în teren, iar 7 august este data pentru predarea studiului de fezabilitate.

În ceea ce privește Autostrada A13 la aceasta se află în curs de finalizare AMC 2.

„Proiectele de infrastructură esențiale pentru Moldova și pentru țară avansează. Suntem foarte aproape de câteva termene foarte importante pentru autostrăzile din regiune. Ținem aproape în fiecare săptămână”, a scris Iulian Bulai.


Intră acum și în grupul de