Gheorghe Flutur spune că întârzierile la lucrările de drumuri județene sunt generate de lipsa forței de muncă: Acum se lucrează și suntem zilnic cu ei în comandamente


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, în plenul Consiliului Județean Suceava că una din cauzele întârzierilor la lucrările de reabilitare și modernizare a drumurilor județene este lipsa forței de muncă.

Flutur a spus că în ceea ce privește execuția bugetară în prima parte a anului aceasta s-a realizat în proporție de 66 la sută și că sunt probleme care au afectat procentul de execuție bugetară, respectiv unele proiectel prin PNDL de drumuri județene.

„A fost și o perioadă de ploi, dar acum vă spun sincer că suntem zilnic cu ei în comandamente și lucrează, dar s-au înregistrat întârzieri”, a spus președintele CJ Suceava.

El a spus că la drumul Vulturești-Hârtop au fost și ploi acolo, dar că a fost și o situație la Primărie pentru că se lucrează la aducțiunea de apă și s-au blocat, oarecum, și lucrările la drumul județean.

Flutur a mai spus că există și o contestație la licitația de întreținere a drumurilor județene multianuală și că CJ Suceava este limitar din cauza procedurii de contestație și că, din păcate, nu poate face cheltuieli la acest capitol.

Președintele CJ Suceava a menționat că se lucrează și la Slatina și la Grădinița-Coșna și la Pleșa  și pe axa Suceava-Iași sau la Frătăuți.

El a explicat că a fost o perioadă în această primăvară de vreme proastă, dar că o cazuă a fost și lipsa forței de muncă.

„De foarte multe ori am găsit nepermis de puțini muncitori în șantiere. Am avut foarte multe discuții, somații, către firmele care lucrează. Este, de fond, această problemă a lipsei forței de muncă. Văd că în toată țara, dar ne afectează și pe noi”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de