IPS Calinic anunță că psihologi specializați vor acorda consiliere privind avortul, suicidul și eutanasia în cadrul unor cabinetele ce vor fi înființate de Sectorului Medical al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a anunțat că în perioada următoare vor fi înființate în cadrul Sectorului Medical al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților de cabinete unde vor putea acorda consiliere psihologi specializați în legătură cu avortul, suicidul și eutanasia.

Anunțul ierarhului a fost făcut ca urmare a unei solicitări a unei credincioase care și-a exprimat îngrijorarea privind numărul mare de avorturi.

„Mi-aș dori din suflet să contribui măcar cu acest mesaj la salvarea unei singure vieți de prunc nevinovat. Având demnitatea de arhiepiscop și totodată un cuvânt cu putere multă față de membrii Parlamentului care inițiază legi, cel puțin față de aleșii noștri din județ, nu ați dori, vă rugăm din suflet, ca să faceți vreun demers pentru a se opri măcar puțin rata avorturilor din România? Cei din străinătate cu greu vor fi aduși în țară, dar măcar cei de pe ținutul nostru românesc să nu facă avort cu atâta ușurință și nepăsare, unele femei fiind chiar și la al 10-lea avort sau poate au chiar și mai multe avorturi la activ din nefericire”, a scris credincioasa.

În răspusul său, IPS Calinic a arătat că indiferent de factorii motivaţionali (endogeni sau exogeni), avortul, suicidul şi eutanasia sunt un afront contra vieţii ca dar al lui Dumnezeu, iar încurajarea acestora duce la un regres al umanităţii.

Ierarhul a explicat că din acest motiv  Sfântul Sinod, în ultimii treizeci ani, a făcut nenumărate demersuri pe lângă Parlamentul României privind sporul negativ al populaţiei.

„Cât priveşte Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, deşi în nenumărate rânduri am fost acuzaţi că am încărcat organigrama Centrului Eparhial, totuşi, trecând peste astfel de acuze, avem în vedere înfiinţarea în cadrul Sectorului Medical a unui cabinet/a unor cabinete în care să lucreze psihologi specializaţi pe consilierea privind avortul, suicidul şi eutanasia”, a precizat IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de