Flutur va prelua conducerea Euroregiunii „Prutul de Sus” in prezenta secretarilor de stat


Intră acum și în grupul de

Premierul Emil Boc şi miniştrii Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi al Transporturilor, Radu Berceanu, nu vor mai participa sâmbătă, la şedinţa Euroregiunii „Prutul de Sus”. Totodată, la şedinţa care se va ţine la Suceava nu vor mai fi prezenţi nici vicepremierii din Ucraina şi nici miniştrii din Republica Moldova.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, reprezentarea guvernelor României, Ucrainei şi Republicii Moldova la şedinţa de sâmbătă a Euroregiunii „Prutul de Sus” de la Suceava va fi la nivel de secretar de stat, situaţia fiind determinată de modificarea agendelor fiecărei părţi. „Au apărut probleme în agenda fiecărei părţi”, a spus Flutur.

El a spus că secretarii de stat vor prelua şi vor transmite guvernelor lor problematica discutată în domeniul mediului, transporturilor, dezvoltării regionale sau turismului.

În cadrul şedinţei se va discuta, la propunerea judeţului Suceava, despre programul de dezvoltare a căilor de transport transfrontaliere din această euroregiune, managementul situaţiilor de urgenţă şi regularizarea râurilor Siret, Prut şi Suceava, dezvoltarea durabilă a turismului în Euroregiunea Prutul de Sus, înfiinţarea Forumului oamenilor de afaceri, iar la propunerea regiunii Cernăuţi va fi dezbătută strategia gestionării deşeurilor şi managementul administrării pădurilor şi valorificarea resurselor din lemn în euroregiune.

Totodată, în cadrul şedinţei, Biroul Regional Transfrontalier Comun din Suceava va prezenta situaţia depunerilor de proiecte prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova şi va fi prezentat şi un document intitulat “Suceava-40 de luni în Uniunea Europeană”.

Flutur anunţase joi, într-o conferinţă de presă, că la şedinţa de sâmbătă, în care preşedinţia Euroregiunii “Prutul de Sus” va fi preluată de judeţul Suceava, vor participa doi vicepremieri din Ucraina, miniştrii Transporturilor şi Mediului din Republica Moldova, iar partea română va fi reprezentată de premierul Emil Boc, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu şi secretari de stat din cadrul ministerelor de Externe şi Mediului.

Euroregiunea “Prutul de Sus” s-a înfiinţat în anul 2000, fiind formată din regiunile ucrainene Cernăuţi şi Ivano-Frankivsk, raioanele Briceni, Edineţ, Făleşti, Glodeni, Ocniţa, Râşcani, Sângerei şi municipiul Bălţi din Republica Moldova, precum şi judeţele Suceava şi Botoşani.

Preşedinţia Euroregiunii este asigurată, în prezent, de regiunea Cernăuţi.


Intră acum și în grupul de