Tabăra internațională de artă plastică „Lumina Nordului” a debutat la Putna. Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă: Tinerii artiști vor realiza lucrări cu tematică inspirată din tradițiile bucovinene și ctitoriile ștefaniene


Intră acum și în grupul de

Un număr de 16 tineri din țară și străinătate participă în aceste zile la Putna la o tabără internațională de artă plastică.

Vicepreședinte CJ Suceava, Niculai Barbă, a declarat că Tabăra tematică internațională de artă plastică „Lumina Nordului”, aflată la a XV-a ediție a debutat, luni, la Putna.

El a arătat că evenimentul este organizat în perioada 2-7 august de Centrul Cultural „Bucovina” prin Școala Populară de Arte „Ion Irimescu” și se adresează tinerelor talente în arta plastică, elevi ai școlilor de arte din țară – Suceava, Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Gorj, Mureș, Satu Mare și de la Cernăuți.

Pe perioada acestui stagiu teoretic și practic de creație, tinerii vor realiza câte două lucrări, una inspirată din evenimentele de la Putna din1871 și ctitoriile lui Ștefan cel Mare, iar cea de a doua va avea ca temă „Tradițiile în Bucovina”.

Acest eveniment, precum majoritatea celor organizate de Consiliul Județean Suceava în această perioadă, se înscrie în seria de manifestări  „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”,a menționat Barbă.

Vernisarea expoziției va avea loc sâmbătă, 7 august, la Mănăstirea Putna.


Intră acum și în grupul de