Lista lui Lungu: Cele 15 investiții pentru care municipiul Suceava se împrumută cu 30 de milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că va propune în Consiliul Local ca municipalitatea suceveană să atragă un împrumut de 30 de milioane de lei din Trezorerie, pe cinci ani de zile, în condiții avantajoase pentru finanțarea a 15 obiective de investiții din municipiu.

Astfel, potrivit primarului, cele mai mari sume, de câte 8 milioane de lei, sunt necesare pentru lucrările la ruta alternativă Suceava-Botoșani și finanțarea lucrărilor la Ștrandul Ițcani.

Alte cinci milioane de lei vor fi alocate pentru lucrările de la modernizarea Pieței Mici cu parcare subterană.

O sumă de 1,6 milioane de lei va fi îndreptată pentru lucrările de canalizare pe străzile Dobrilă Eugen, Molidului și Făgetului, iar 1,5 milioane de lei pentru lucrările de realizarea a încălzirii în Complexul Comercial Bazar.

Câte un milion de lei vor fi alocați pentru lucrările de alimentare cu energie electrică a autobazei TPL și modernizării străzii Lipoveni.

Conferinta de presa a primarului municipiului Suceava

Conferinta de presa a primarului municipiului Suceava, dl Ion Lungu

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 3 august 2021

Din împrumut, 800.000 de lei vor fi alocați pentru continuarea lucrărilor la aducțiunea de gaz natural în Burdujeni-sat, alți 600.000 de lei pentru amenajarea serei floricole, 500.000 pentru lucrările de alimentare cu energie electrică în zona Tătărași.

Câte 400.000 de lei vor fi alocați pentru amenajarea de alei în cartierul Europa și modernizările străzilor Crângului, Ștefan Luchian, Emil Cioran și extensiei Aleea Jupiter.

Primarul a spus că gradul de îndatorare al municipiului este în prezent de circa 14 la sută, iar după accesarea creditului va crește la cica 20 la sută.

Ion Lungu a menționat că toate orașele mari accesează credite pentru a se dezvolta.

„Nu se poate face dezvoltare fără creditare”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de