Deșeuri depozitate ilegal pe malul râului Suceava, într-o arie protejată din Bosanci. Primăria a fost amendată cu 15.000 lei după trei solicitări ignorate privind salubrizarea zonei


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a informat că a depistat miercuri, 4 august, depozitări ilegale de deșeuri pe teritoriul comunei Bosanci. Mai mult decât atât, gunoaiele au fost aruncate pe malul râului Suceava, într-o arie protejată (situl Natura 2000 ROSCI 0380 Raul Suceava-Liteni*).

Verificările au fost efectuate atât de Garda de Mediu, cât și de ANANP Suceava, în baza unei sesizări.

Foto: Garda de Mediu Suceava

Echipa de control  a găsit, în zona puțurilor de apa forate, mai precis pe malul drept al râului Suceava, depozitari de deșeuri menajere, deșeuri reciclabile, deșeuri din construcții, precum și deșeuri provenite din toaletarea arborilor.

Drept urmare, primăria Bosanci a fost amendată cu 15.000 lei și obligată să salubrizeze zona.

De menționat că, anterior, ANANP Suceava a notificat de trei ori primăria comunei Bosanci privind depozitările ilegale de deșeuri menționate, autoritățile din Bosanci ignorând toate trei adrese.


*Potrivit Ministerului Mediului, Natura 2000 este o reţea de arii naturale protejate creată la nivelul Uniunii Europene. Această reţea protejează habitatele naturale şi speciile de plante şi animale sălbatice periclitate la nivel european.


Intră acum și în grupul de