Încă două cazuri de infectare cu varianta Delta a SARS-CoV-2 în județul Suceava, ambele internate la Spitalul Rădăuți. Unul dintre pacienți este venit din Anglia


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat, luni, pentru News Bucovina, că au mai fost depistate două cazuri de infectare cu varianta Delta a SARS-CoV-2 în județul Suceava după primul caz înregistrat în luna iulie la un bărbat din Frătăuții Noi care a revenit din Marea Britanie.

Potrivit lui Băncilă, în cazul a doi suceveni infectați cu SARS-CoV-2 a fost depistată tulpina Delta, sau varianta indiană.

Ea a menționat că unul dintre pacienți este din Brodina și nu a declarat că are contacți direcți și nici persoane venite din Anglia și este internat la Spitalul Rădăuți.

Cel de-al doilea este din Rădăuți și a venit din Anglia împreună cu soția.

Amândoi au stat în carantină, dar după ce s-au simțit rău s-au testat și s-a constatat că ambii erau infectați cu SARS-CoV-2 și au fost internați  în Spitalul Rădăuți.

După secvențierea probelor, doar în cazul bărbatului a fost confirmată infecția cu tulpina Delta.

Gabriela Băncilă a mai declarat că medicul de familie din Brodina a atras atenția că sunt multe persoane venite din Anglia, iar acum în comuna sunt 5 cazuri de Covid-19 având o incidență de  1,25 de cazuri la mia de locuitori. (L.B.)


Intră acum și în grupul de