Primarul Ion Lungu despre scandalul motocicletei câștigate de viceprimarul Teodora Munteanu la un festival finanțat de Primărie: Ne-a adus un prejudiciu de imagine. A fost o situație nefericită și văd că doamna viceprimar încearcă să o îndrepte


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a fost deranjat, miercuri, când a fost întrebat în legătură cu modul în care viceprimarul USR Teodora Munteanu a câștigat o motocicletă la un festival finanțat de Primărie și a încercat să evite să răspundă tranșant la mai multe întrebări, anunțând la un moment dat că nu va mai răspunde în legătură cu acest subiect.

Primarul a spus în primul rând că nu-i găsește nicio vină viceprimarului Teodora Munteanu văzând istoricul în spate pentru că aceasta ar fi un fan vechi al acestui festival.

„Se vede și lipsa de experiență politică. Cel mai elegant era să refuze acel premiu. Eu nu mă îndoiesc că a fost câștigat corect. Asta este situația. Evident că s-a produs un prejudiciu de imagine Primăriei. M-au sunat toate televiziunile centrale să comentez, să spun ce fac, cum văd. A fost o situație nefericită”, a declarat Ion Lungu.

El a menționat că Primăria a fost la festival, în primul rând, finanțator și spune că nu și organizator, evitând ulterior să explice calitatea de asociat al municipalității în realizarea evenimentului așa cum prevede Hotărârea de Consiliu Local adoptată.

Ion Lungu- conferinta de presa la Primaria Suceava

Ion Lungu- conferinta de presa la Primaria Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 10 august 2021

Lungu a arătat că s-a exagerat și că „mass media spune că primarul a organizat tombola și viceprimarul a câștigat”.

El a spus că nu a participat la acest festival din considerentele sale, dar că sprijină evenimentele culturale și sportive din municipiu.

„Eu, ca primar, întotdeauna am avut o deschidere pentru finanțarea evenimentelor culturale și sportive. Este acest festival de tradiție. S-a întâmplat această problemă în acest an”, a spus Lungu care crede că partea de moralitate este de discutat.

„E o problemă care ne-a adus un prejudiciu de imagine fără o vină a noastră a Primăriei sau a mea. Noi finanțăm și Festivalul de blues și „Povești medievale”. A fost o întâmplare nefericită.(…) Văd că doamna viceprimar încearcă să o îndrepte. A dat acei bani la o fundație de caritate”, a spus Lungu.

Când a fost întrebat dacă își asumă numirea în funcția de viceprimar a Teodorei Munteanu, primarul a spus că aceasta a fost votată de Consiliul Local și recunoaște că a fost la propunerea sa, după care a anunțat că nu mai răspunde la întrebări legate de acest subiect.


Intră acum și în grupul de