Acasă Actualitate Primarul Ion Lungu știe cum se poate scăpa de mirosul insuportabil din...

Primarul Ion Lungu știe cum se poate scăpa de mirosul insuportabil din zona comercială provenit de la stația de epurare: Trebuie adăugată o stație de uscare a nămolului și sunt șanse să fie găsită finanțare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că știe foarte bine problema mirosului insuportabil din lunca râului Suceava și că soluția este realizarea unei stații de uscare a nămolului care să fie adăugată actualei stații de tratare și epurare a apei.

„Este o problemă pe care o cunosc foarte bine. Nu sunt director la ACET. Sigur, domnul Groza trebuia să fie mai vigilent, să aibă problema rezolvată”, a spus primarul.



El a menționat că în anul 2006 când s-a aprobat acest proiect de modernizare a stației de tratare-epurare se preciza că acel nămol rezultat se va duce ca îngrășământ în pădure.

„Avem scris negru pe alb. Nu avem prevăzută o stație de uscare a nămolului”, a spus primarul.

El a subliniat că are această problemă pe ordinea de zi.

„Știu că se caută soluții de finanțare. Trebuie să adăugăm la stația de tratare-epurare o stație de uscare a nămolului. De aici se trage această problemă. S-au schimbat normativele UE și nu s-a mai dat voie să se ducă acest nămol ca îngrășământ”, a spus Lungu.

Ion Lungu- conferinta de presa la Primaria Suceava

Ion Lungu- conferinta de presa la Primaria Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 10 august 2021

Primarul a adăugat că va trebui ca în primul rând reprezentanții ACET trebuie să găsească o soluție.

„Eu, ca primar, am făcut tot ceea ce am putut. Am adus aproape 100 de milioane de euro în ceea ce privește rețelele de apă și canalizare. Nu sunt eu tehnicianul de acolo”, a declarat Lungu.

El a arătat că responsabilitatea este a celor de la ACET, iar el ca primar își asumă situația.

„Este problema ACET. Voi avea o discuție cu domnul Groza. Știu că sunt perspective, șanse să fie finanțată această stație de uscare”, a mai spus primarul.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version