Patru incendii puse intenționat în decurs de trei ore în satul Păiseni din comuna Cornu Luncii au afectat șase proprietăți. Cinci femei au suferit atacuri de panică între care și o tânără însărcinată care a fost transportată la spital


Intră acum și în grupul de

Șase proprietari, din satul  Păiseni, comuna Cornu Luncii, au fost afectați de incendii, în noaptea de miercuri spre joi în urma unei acțiuni intenționate, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată.

El a spus că pentru stingerea incendiilor au intervenit la fața locului pompierii militari și lucrătorii SVSU Cornu Luncii, Mălini și Baia, cu opt autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Găleată a precizat că primul incendiu a fost semnalat în jurul orei 1:00, când au fost incendiate locuințele a doi proprietari care se învecinau, în aceeași curte.

Una dintre locuințe a fost afectată aproape în întregime, iar la a doua au ars bunurile dintr-o încăpere.

Câteva zeci de minute mai târziu, un alt incendiu a fost semnalat la patru stoguri de fân de circa 10 tone, aflate la aproximativ 150 de metri distanță de cele două case arse.

În timp ce pompierii se luptau cu flacările, un alt incendiu a izbucnit la aproximativ 3 km distanță, la un adăpost de animale, care a ars în totalitate, iar focul a afectat parțial și o anexă a proprietarului învecinat.

Ultimul incendiu a fost anunțat spre ora 4 00 fiind incendiat un alt stog de fân, la un kilometru distanță și au ars aproximativ 5 tone de furaje.

Pe timpul intervențiilor, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru cinci femei, care au suferit atacuri de panică. Dintre acestea, o tânără însărcinată, în vârstă de 24 de ani, a fost transportată la spital, pentru investigații suplimentare.

Misiunile pompierilor de lichidare a flăcărilor s-au încheiat în jurul orei 6:00, a menționat Găleată.


Intră acum și în grupul de