Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, solicită sucevenilor să se vaccineze împotriva Covid-19: Nu stați lipsiți de apărare în fața acestui inamic cameleonic!


Intră acum și în grupul de

Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, a anunțat că joi, în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul loan cel Nou” Suceava sunt internați 17 pacienți cu patologie COVID 19, din care doi sunt internați în cadrul Secției A.T.I. cu forme grave, necesitând suport ventilator.

„Situația îngrijorătoare constatată este că niciunul din cei 17 pacienți internați nu sunt vaccinați cu schema completă de vaccinare”, a spus managerul SJU Suceava.

El a arătat că având în vedere că numărul celor infectați cu această patologie este în continuă creștere, unitatea spitalicească va fi obligată la deschiderea de noi sectoare COVID, prin transformarea temporară a unor sectoare NON COVID, care actualmente deservesc patologii cronice, ceea ce va conduce la limitarea capacității de răspuns a unității sanitare față de cazurile cronice NON COVID.

„În acest context, facem apel către întreaga populație, inclusiv către cadrele medicale, să dea dovadă de simț civic și responsabilitate, să se informeze cu privire la beneficiile vaccinării din surse sigure și autorizate și să se vaccineze pentra a-și salva propria viață sau viața celor dragi”, a transmis dr. Calancea.

El a menționat că în condițiile contactării, după vaccinare, a virusului, vaccinarea va conduce la o formă cel mult moderată a bolii.

„Ne salvăm pe noi, salvăm pe cineva drag, atât prin faptul că nu vom face forme grave de COVID 19 (mortalitate >90%), cât și prin faptul că nu aglomerăm spitalele cu această patologie, permițând pacienților cu patologii NON COVID acute sau cronice să acceseze sistemul sanitar în momentul necesar furnizarii serviciilor medicale”, a mai declarat Calancea.

El a adăugat că în conditiile în care, conform preconizărilor OMS, în România va fi și un val 4 al acestei pandemii, acesta va putea fi numit „valul celor neimunizați”.

„În acest context, apreciem că cei imunizați vor face o formă cel mult moderată a bolii, care de cele mai multe ori poate fi tratată și la domiciliu sub supravegherea medicului de familie. În acest moment, acest vaccin este singura ”armă” împotriva SARS-COV 2, poate nu perfectă sau ideală, dar este singura noastră opțiune, care ne oferă șanse mari de a supraviețui în această confruntare. De aceea, alegeți să o folosiți decât să o ignorați și să stați lipsiți de apărare în fața acestui inamic cameleonic”, a conchis dr. Alexandru Calancea.


Intră acum și în grupul de