Drumul spre Rarău prin Izvorul Alb se asfaltează, iar la drumul Grădinița-Coșna s-au executat un sfert din lucrări. Gheorghe Flutur: Suceava este un șantier, se lucrează pe foarte multe drumuri județene și avem și alte proiecte


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a inspectat în cursul zilei de joi mai multe investiții din județ a declarat, la Coșna, că județul Suceava este un șantier.

El a spus că în ceea ce privește drumul județean Grădinița-Coșna care face legătura cu Ardealul, e un drum care are circa 8,5 kilometri, fiind o investiție de 31 de milioane de lei făcută de CJ Suceava prin fonduri guvernamentale.

„Este un drum foarte mult așteptat de localnici, dar și de turiști”, a declarat președintele CJ Suceava.

El a estimat că s-a ajuns la un sfert din volumul de lucrări de executat.

Acest drum va avea o lățime de 6,5 metri, vor fi peste 2,5 kilometri de ziduri de sprijin, dar și rigole pe 12 kilometri, pe o parte și cealaltă a drumului.

Investiția presupune construcția unui pod nou și reabilitarea altuia, execuția unui număr de 42 de podețe și 140 de poduri la intrarea în curțile oamenilor.

„Drumul va rezolva și problema localnicilor, dar și dezvoltarea economică a zonei și turismul. Este vechiul drum care leagă Bucovina de Ardeal și leagă Valea Someșului de Valea Dornelor”, a explicat președintele Flutur.

El a mai declarat că până în granița cu județul Bistrița Năsăud mai rămân cinci kilometri care vor trebui modernizați.

„Nu va fi ușor pentru că trece prin rezervație naturală unde lățimea drumului este limitată”, a menționat Flutur.

El a mulțumit constructorului pentru că s-a apucat de treabă și a transmis că are de recuperat. „Rugămintea mea este să tragă tare pentru că anul viitor dorim să punem în funcțiune acest drum ca să putem continua spre Bistrița”, a mai spus președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a subliniat că „Suceava este un șantier” și că dacă Țara Dornelor beneficiază de investiții mari în drumurile județene, poate anunța că acum se asfaltează și drumul Izvorul Alb-Rarău, fiind a treia cale spre Rarău, dar că se lucrează la Slătioara la asfaltarea drumului spre Codrii Seculari și că s-a elaborat documentația urmând să fie licitat și drumul de la Prihodiște care leagă Stulpicani de Câmpulung Moldovenesc.

„Se lucrează la Pleșa peste Obcina Mare între Gura Humorului și Cacica. Se lucrează la Mălini-Slatina. La Boroaia s-a finalizat drumul. Se lucrează la Hârtop-Vulturești, se lucrează la Mușenița și în multe alte locuri. Avem pregătite și alte proiecte de modernizare a infrastructurii județului Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de